Зеленський відреагував на обстріл Дніпра і опублікував відео ракетного удару

11:52, 17.11.2022

Президент Володимир Зеленський показав кадри влучання російської ракети по мирному українському місті Дніпро, де 17 листопада постраждало 14 осіб.

 

Глава держави наголосив, що російські терористи прагнуть принести українцям лише якомога більше болю і страждань.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Президент України та голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко у Telegram.

 

«Ось іще одне підтвердження з Дніпра, як терористи хочуть миру. Ранок. Мирне місто і бажання людей жити звичним життям. Їхати на роботу, у справах. Ракетний удар! Держава-терорист насправді хоче принести українцям лише якомога більше болю і страждань», — написав Зеленський.

 

 

Станом на 11 годину, за даними Резніченка, кількість поранених зросла до 14 через російську атаку на Дніпро. Серед них 15-річна дівчинка. Усі постраждалі зараз перебувають у лікарнях міста.

 

Від ранку 17 листопада в усіх областях – окрім тимчасово окупованого Криму – лунає повітряна тривога. Окупанти знову завдають ракетного удару по Україні. Зокрема зафіксовано  влучання у Дніпрі.

 

Раніше у низці районів Дніпра, за інформацією ЗМІ, зникло електропостачання. Також місцеві повідомляли про перебої з мобільним зв’язком та інтернетом.

 

Згодом прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що російські військові здійснювали удари по газовидобувних об’єктах України та Південному машинобудівному заводу в Дніпрі.

 

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що у Київській області працюють сили протиповітряної оборони доки оголошена масштабна повітряна тривога.

 

Також російські  військові завдали ракетного удару по інфраструктурі об’єкту в Одеській області.  
 


Як повідомляла УМ, масована  ракетна атака по Україні була здійснена російськими терористами у четвер зранку. Російські ракети було спрямовано ворогом по енергетичній інфраструктурі, а також  по газовидобувним об'єктам держави та по оборонному підприємству «Південмаш» у Дніпрі.