В Іркутську на будинок гепнувся російський винищувач

14:23, 23.10.2022

Ігор Кобзєв, губернатор Іркутської області повідомив, що в Іркутську на 2-поверховий будинок впав винищувач "Су-30", обидва пілота загинули.

 

Як інформує УМ, про це повідомили 23 жовтня Кобзєв у Telegram, "Интерфакс", російське пропагандистське інформагентство "РИА "Новости".

 

«За попередніми даними в Іркутську на двоповерховий будинок по вул. Пржевальського впав літак категорії СУ», - написав Кобзєв.

 

Губернатор повідомив, що виїхав на місце події. "Усі підрозділи вже тут. Інформації про постраждалих поки що немає", - додав він.

 

Прес-служба головного управління МНС в Іркутській області уточнює, що під час випробувального польоту зазнав аварії літак Су-30. "Літак упав у межах міста, у секторі приватної забудови. На місці працюють пожежно-рятувальні підрозділи, інформація уточнюється", - йдеться в повідомленні.

 

На місці аварії сталося загоряння.

 

Су-30 - багатоцільовий винищувач покоління "4+", розроблений ОКБ Сухого і серійно випускається на Іркутському авіазаводі.

 

Раніше, увечері 17 жовтня, в російському Єйську військовий літак Су-34 впав на багатоповерхівку під час набору висоти, повідомлялось про 15 загиблих.

 

Як повідомляла УМ, у Курській області будуватимуть вже третю лінію оборони.