Христос Воскрес! Епіфаній очолив Великоднє богослужіння у Свято-Михайлівському соборі, відео

01:25, 24.04.2022

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив урочисте богослужіння з нагоди світлого Христового Воскресіння у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі в ніч на недлю.

 

Про це поідомляє Україна молода з посиланням на пряму трансляцію ПЦУ.

 

«Попри біль і страждання, руйнування й горе, які принесла в наш дім війна, ніщо не може відібрати ту спільну радість, яку серед темряви нічної та на світанку нового дня нової України приносить нам сьогодні Воскресіння Христове. Від серця до серця ділімося цією радістю, примножимо її, сповіщаючи про велику перемогу над гріхом, злом і смертю, адже воістину Христос воскрес!» - написав Епіфаній у Фейсбуці перед початком богослужіння.

 

«Христос воскрес! Воістину воскрес! Як смерть через людину, так через людину i воскресіння мертвих. Як в Адамі всі вмирають, так у Христi всі оживуть […]. Останній же ворог знищиться – смерть», - йдеться у повідомленні Помісної церкви.

 

ПЦУ на своїй сторінці закликала усіх українців доєднатися до Пасхального Богослужіння, яке очолює Епіфаній.

 

 

У неділю, 24 квітня, у християн східного обряду - свято Воскресіння Хрестового.

 

Як повідомляла «УМ», багато релігійних громад з благословіння своїх очільників ухвалили рішення про перенесення Великодніх богослужінь на вечірній, ранковий або денний час.

 

Раніше митрополит Епіфаній заявив, що не вірить у припинення вогню російськими окупантами на Великдень, тому закликав не проводити нічні богослужіння у небезпечних районах країни.