Київська дитяча залізниця відкрила рух поїздів на зимові свята, фото

17:26, 18.12.2021

Київська дитяча залізниця відкрила зимовий рух поїздів до Дня святого Миколая в Сирецькому парку столиці.

 

Поїзди курсуватимуть до 30 січня 2022 року по суботам, неділям і святковим дням із 10:30 до 18:50 (відправлення кожні 40 хвилин).

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує КМДА у суботу.

 

«Вокзал станції Київ-Пасажирський дитячий є міні-копією Центрального залізничного вокзалу столиці. На шляху прямування дитячого поїзда його пасажири можуть побачити 27 стел із інформацією про обласні центри України, а також міста Київ та Севастополь, отримають довідкові та геральдичні відомості, дізнаються про місцеві пам’ятки. А для любителів залізничної спадщини працюватиме музей історії Південно-Західної залізниці», - йдеться у повідомленні.

 

 

Тоді як представники Київської дитячої залізниці, що відтепер усі охочі зможуть проїхатись залізничним кільцем від станції «Київ-Пасажирський дитячий».

 

 

До речі, 18 грудня, о 18:00 на Софійській площі Києва урочисто засвітять святкові вогні на головній ялинці країни.

 

Цього року новорічно-різдвяне дерево прикрашатимуть 20 тисяч іграшок червоно-золотих кольорів і яскрава гірлянда довжиною 10 кілометрів у вигляді великого купола.

 

Біля ялинки висотою 31 м облаштували найбільший в Європі вертеп із фігурами Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, ангелів і колядників. Триватиме це дійство до 16 січня 2022 року.

 

Відвідувачів очікуватимуть фотозони, дитячі забавки, майстерня, музей новорічних прикрас, фудкорти і теплі зони для відпочинку. Навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому працюватиме ковзанка у вигляді тунелю. На святковій сцені триватимуть виступи та конкурси для дітей і дорослих.

 

Передбачено чимало й інших зимових розваг для киян і гостей столиці різного віку та уподобань. Так, новорічні ялинки будуть встановлені у всіх 10 районах столиці.

 

Зокрема, на Контрактовій площі відкриється велика різдвяна локація «Різдво на Подолі», в парку імені Шевченка запрацювала святкова локація із резиденцією святого Миколая.

 

Крім цього, 8 муніципальних  театрів представлять 212 вистав, на які планується запросити близько 30 тисяч маленьких глядачів. Різноманітні книжкові виставки, майстер-класи та святкові акції відбуватимуться у бібліотеках і музеях міста. Загалом протягом усього святкового періоду в районах буде проведено понад 230 тематичних заходів.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки буде святкових вихідних в Україні.