На межі з Кримом відкрили пам'ятний знак «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!», фото

10:05, 30.08.2021

Пам’ятний знак «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!», виконаний у формі гранітного серця, відкрили на адміністративній межі з АРК на КПВВ «Каланчак» у неділю.

 

Пам’ятний знак зробила родина-скульпторів Рожик із міста Коростишів.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує пресслужба Харківської облдержадміністрації.

 

Форма пам’ятного знаку обрана не випадково, адже Україна постійно пам’ятає події, які пов’язані з окупацією сонячного серця країни – півострова Крим.

 

Перед відкриттям пам’ятного знаку, настоятель монастирю чину Василіян Української Греко-Католицької Церкви в Херсоні о. Віталій (Лотоцький) в супроводі священників УГКЦ о. Дмитра (Онуфрика) та о. Миколи (Тюрдьо) провів панахиду біля пам’ятника загиблим в АТО/ООС кримчанам.

 

 

Варто зазначити, що пам’ятний знак «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!» став вже тридцятим, що встановлено під час проєкту "Дорогами війни. Від Карачуна до Говерли", який реалізується з 2014 року в зоні проведення АТО/ООС волонтерами та представниками силових структур України.

 

"Відкриття пам’ятного знаку «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!» у вигляді серця є ще одним засвідченням того, що цей злочин не забутий, і боротьба триває. Я щиро дякую кожному, хто проявив ініціативу та доклав своїх зусиль для того, щоб на адмінмежі з окупованим Кримом з’явився гранітний символ української волі та незламності", - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Микола Якименко.

 

 

Під час відкриття пам’ятного знаку, командиру угруповання «Південь» генерал-майору Ігорю Танцюрі вручили дзвін пам’яті з меморіального комплексу "На горі Карачун".

 

Крім того, творчий супровід відкриття здійснили колективи Головного будинку культури Мирненської селищної об’єднаної територіальної громади, філії Головного будинку культури Каланчацької селищної об’єднаної територіальної громади «Гаврилівський сільський будинок культури» та народний аматорський гурт «Гламур».

 

 

Як повідомляла «УМ», напередодні в Україні вшанували полеглих захисників України, зокрема, й тих, які загинули під Іловайськом.