На Миколаївщині шахраї пропонували посаду голови ОДА за $600 тисяч, відео

11:01, 11.08.2021

Поліція затримала шахраїв, які за 600 тисяч доларів обіцяли сприяння у призначенні на посаду голови Миколаївської облдержадміністрації.

 

Якповідомляє Україна молода, про це інформують у соцмережах Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції і поліція Миколаївської області у середу.

 

“Зловмисники обіцяли посприяти у призначенні громадянина на посаду голови Миколаївської обласної державної адміністрації. За свої «послуги» просили 600 тис. доларів”, - йдеться у повідомленні.

 

Оперативники встановили, що організувала злочинну схему 64-річна жителька Києва, експрацівниця управління справами Апарату Верховної Ради. У спільники жінка залучила 36-річного жителя столиці - голову правління благодійної організації.

 

У поліції розповіли, що за розробленим зловмисниками планом, жінка підшукала нібито кандидата на посаду голови Миколаївської ОДА і вимагала у нього 600 тисяч доларів, стверджуючи, що кошти потрібні для високопосадовців, які сприятимуть призначенню.

 

10 серпня оперативники та слідчі за силової підтримки обласного Управління «КОРД» затримали організаторку схеми та її спільника під час отримання частини обумовленої суми – 200 тис дол. Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру”.

 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

 

 

Як повідомляла "УМ", НАБУ оприлюднила відео, на якому екссуддя Чаус вимагає 150 тисяч доларів.