Повінь у Німеччині: кількість загиблих зросла до 156, фото

10:01, 18.07.2021

До 156 осіб зросла кількість жертв катастрофічної повені на заході Німеччини станом на ранок неділі.

 

Про це інформує Україна молода з посиланням на DW.

 

Так, вранці у неділю, 18 липня, поліція землі Рейнланд-Пфальц повідомила, що число жертв повені в районах цієї землі зросло до 110.

 

У поліції припускають, що кількість жертв буде ще більшою, оскільки сотні людей досі вважають зниклими безвісти.

 

 

У землі Північний Рейн-Вестфалія, яка також потерпіла від негоди, станом на вечір 17 липня повідомлялось про 45 загиблих. Ще одна людина стала жертвою повені в Баварії.

 

У районах, що постраждали від повені, тривають аварійно-рятувальні роботи. У них задіяні десятки тисяч фахівців.

 

Оскільки у постраждалих районах вода поступово сходить, люди повертаються до своїх сіл і містечок для розчищення завалів. Водночас ночують, їдять, приймають душ вони досі в спеціально облаштованих місцях. Багато людей втратили свої домівки.

 

 

За повідомленням влади містечка Ерфтштадт, що неподалік від Кельна, ситуація залишається напруженою, оскільки досі немає ясності щодо стану ґрунту в окремих районах міста.

 

Експерти досліджують краї зсувів, повені там спричинили створення великого кратеру. Кілька житлових будинків, а також історичний замок були знесені.

 

У районі Штайнбахтальшперре поблизу Ойскірхена аварійні служби продовжують намагатися закріпити дамбу. За словами тамтешньої влади, у місцинах, розташованих нижче дамби, досі існує ризик затоплення.

 

У Бельгії, за даними національного кризового центру, який координує там операцію з надання допомоги, кількість загиблих збільшилася до 27.

 

Ще 103 людини "зникли безвісти або недоступні".

 

 

Напередодні президент Володимир Зеленський висловив співчуття рідним жертв руйнівних повеней, які сталися у країнах Західної Європи, і сподівається, що наслідки катастрофи будуть оперативно ліквідовані.

 

«Співчуваю рідним жертв жахливих повеней у країнах Західної Європи, які забрали життя понад 150 людей. Сподіваюсь, що наслідки цієї катастрофи будуть ліквідовані якомога швидше, а всі постраждалі отримають необхідну допомогу», – зазначив глава держави.

 

Президент наголосив, що Україна в цей складний час залишається поряд зі своїми європейськими друзями та партнерами.