На Київщині СБУ викрила осередок ІДІЛ, відео

12:33, 11.02.2021

У Київській області СБУ арештувала бойовиків "Ісламської Держави" – ІДІЛ. Вони переховувались в Україні та вербували "однодумців".

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

 

Лідером осередку в Україні є бойовик, що перебуває у розшуку в одній з країн Східної Європи за участь у бойових діях у Сирії. У 2019 році він за підробленими документами прибув в нашу країну й підібрав групу бойовиків – усі учасники осередку є іноземцями.

 

Оперативники спецслужби встановили, що учасники осередку підробляли паспорти громадян України та РФ і здійснювали легалізацію на території нашої країни вихідців з країн Близького Сходу та Центральної Азії.

 

За версією слідства, частина з них є бойовиками "ІД". За задумом лідерів міжнародної терористичної організації, вони мали "відсидітись" в Україні після скоєних злочинів. Фігуранти також поширювали літературу екстремістського характеру серед потенційних прихильників.

 

 

Правоохоронці провели 9 обшуків за адресами тимчасового проживання та переховування фігурантів справи. Під час слідчих дій вилучено: вибухонебезпечну речовину із вмістом тротилу, гранату Ф-1, 8 гранатометних пострілів, іноземну валюту, банківські картки, чернетки із записами фінансових переказів до Сирії.

 

 

У затриманих виявлено: символіку міжнародної терористичної організації "ІД", релігійно-екстремістську літературу автора, причетного до вербування бойовиків. До матеріалів кримінального провадження слідством також долучено задокументоване листування учасників осередку із бойовиками "ІД" за кордоном. У ній зловмисники обговорювали повернення у Сирію для участі у бойових діях.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріоти за Життя: на базі «тітушок» поліція вилучила зброю і гранати