У Московському Драматичному театрі попрощалися з Арменом Джигарханяном, фото

13:42, 17.11.2020

Церемонія прощання з народним артистом СРСР, радянським і російським актором  театру і кіно вірменського походження Арменом Джигарханяном відбулася в Московському Драматичному театрі у відкритому для відвідувачів форматі у вівторок, 17 листопада.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на російські ЗМІ.

 

Близькі померлого, його колеги і шанувальники – чимало бажаючих прийшли попрощатися з артистом.

 

Незважаючи на карантинні обмеження, церемонію прощання з актором вирішено зробити відкритою.

 

У фойє театру була виставлена експозиція до ювілейного 25-го сезону – останнього у житті Джигарханяна.

 

 

Відомий бард Олександр Розенбаум зазначив під час церемонії прощання:

 

«Спілкуватися з ним завжди було колосальним задоволенням. Звісно, його буде не вистачати. Багато є талановитих, але таких акторів як Армен Борисович більше не буде. Усе дрібнішає… Царство йому небесне і спокою на тому світі. Спокою, якого він так бажав».

 

 

Після прощання артиста поховають на Ваганьківському кладовищі поряд з дочкою.

 

Зауважимо, що у 2014 році Армен Джигарханян відмовився підтримати анексію Криму й не підписав лист артистів із підтримкою діяльності Путіна. Він описав дії Путіна щодо України вірменським прислів'ям: «Один дурень кинув великий камінь у воду, а сто розумних не можуть витягнути. Це для мене очевидна річ. Я нічого не підписував і нікуди не телефонував».

 

Як повідомляла «УМ», народний артист СРСР Армен Джигарханян помер 14 листопада на 86-му році життя. Артист помер в лікарні від зупинки серця через хворобу нирок і набряк організму.