На Хрещатику Land Rover влетів на зупинку: двоє загиблих, троє поранених, фото

19:26, 30.10.2020

Водій позашляховика Land Rover наїхав на обмежувальні конуси на перехресті Алеї Героїв Небесної Сотні та вулиці Хрещатик, після чого вилетів на Майдан Незалежності та в'їхав у натовп людей на зупинці громадського транспорту в центрі Києва.

 

Після цього авто виїхало на проїжджу частину, де протаранило щонайменше 4 авто, і зупинилося.

 

Внаслідок масштабної ДТП загинули двоє людей, ще троє отримали поранення.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомили у пресслужбі поліції Києва та свідки аварії у п’ятницю.

 

 

Аварія трапилася близько 16-ї години. На місце виїхали лікарі, патрульні та слідчі.

 

На місці працює слідчо-оперативна група та з’ясовує усі обставини і причини смертельної ДТП. Поліцейські поспілкувалися із 66-річним водієм, який вчинив ДТП і наїхав на людей.

 

За даними поліції, попередньо водій літнього віку був тверезий. Проходження алко-тесту водія на Майдані зафіксували на камеру. Драгер показує відсутність алкоголю в крові.

 

 

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, за свідченнями винуватця ДТП, він втратив свідомість. Чоловіка затримали. Тест драгером на місці події не виявив алкоголю в крові водія, зараз у нього відбирають аналізи, щоб провести тест уже в лабораторії.

 

Геращенко каже, що поліція оголосить 65-річному чоловіку про підозру за частиною 3 статтею 286 Кримінального кодексу (порушення правил дорожнього руху, яке спричинило загибель двох і більше людей). Санкція статті передбачає до 10 років в'язниці.

 

 

Як повідомили у Київській міській державній адміністрації, внаслідок ДТП рух Хрещатиком поблизу Майдану тимчасово обмежений.

 

Київська міська прокуратура повідомляє про початок  досудового розслідування за фактом масштабної ДТП у центрі Києва.