Зеленський ознайомився з перебігом навчань Об'єднані зусилля-2020, фото

21:06, 23.09.2020

Президент України Володимир Зеленський спостерігав за ходом стратегічних командно-штабних навчань «Об'єднані зусилля-2020» під час робочої поїздки в Миколаївську і Херсонську області у середу.

 

Як повідомляє «Україна молода» про це інформує Офіс президента в середу ввечері.

 

Зазначається, що це перші навчання подібного рівня, які Україна проводить в статусі члена Програми розширених можливостей НАТО, і черговий крок до набуття сумісності українського війська з арміями країн - членів Альянсу.

 

"Це ще один сигнал потужної міжнародної підтримки України в захисті своєї територіальної цілісності і безпеки в Європі. Наш бойовий досвід стає частиною навчально-бойових програм, які високо цінуються у всьому світі. Свідченням цього є участь у навчаннях представників наших держав-партнерів", - сказав Зеленський.

 

 

Під час навчань підрозділи ЗСУ відпрацьовували штурм населених пунктів, наступ з ходу на непідготовлену оборону, атаку на передній край противника, бій за заволодіння ротними опорними пунктами на першій позиції, застосування тактичного повітряного десанту, захоплення плацдарму, форсування на всіх видах десантно-переправних засобів і подолання понтонного моста.

 

 

А в районі Кінбурнської коси біля села Виноградне був відпрацьований елемент управління зосередженим вогневим ударом. Ураження здійснювалося з РСЗВ «Вільха» і «Ураган» по об'єктах в глибині оборони противника. Також відпрацьовувалося застосування ударного безпілотника Bayraktar.

 

Президент позитивно оцінив навчання і привітав з проведеними випробуваннями.

 

 

«Задоволений, як і всі українці, нашою армією, і вдячний кожному, хто захищає наш суверенітет та територіальну цілісність. Вважаю, що ці навчання дуже важливі, бо це не просто якесь тренування, а навчання, максимально наближені до реальності, до війни. Знаю, що і британці, і інші партнери з Альянсу, залучені до цих навчань, бачать, що багато речей навчила нас війна на сході країни, наші військові працюють на найвищому рівні», – сказав Верховний Головнокомандувач.

 

 

Під час навчань було опрацьовано будівництво мостів та понтонів, переправлення техніки через річку тощо.

 

Як повідомляла "УМ", над Києвом та кількома іншими містами України пролетіли американські конвертоплани, а також стратегічні бомбардувальники, які беруть участь у спільних українсько-американських навчаннях.