Повінь на Буковині та Прикарпатті: підтоплені дороги, будинки, сільгоспугіддя, відео

11:29, 23.06.2020

Буковину і Прикарпаття затопило через велику кількість опадів. Після сильної зливи піднявся рівень води в річках, розмило дороги й частково зруйнувалася дамба.

 

Як інформує УМ, фото і відео наслідків негоди опублікували користувачі соціальної мережі Facebook.

 

"Тим часом на Прикарпатті та Буковині – біда. Колишній струмок = стихійна річка. Висока вода зносить усе, що їй трапляється на шляху", – написала Наталка Макогон.

 

Дівчина зазначила, що місцями потік води могли утримати ліси, яких давно немає.

 

На записі видно, що в результаті зливи на дорогах утворилися справжні річки. Через сильний потік води місцеві жителі не можуть самостійно безпечно пересуватися.

Вода зносить усе на шляху: в мережі показали повінь на Буковині та Прикарпатті

 

Через повені в Івано-Франківській і Чернівецькій областях оголошено другий рівень безпеки, введено надзвичайні заходи безпеки. 

 

"В Івано-Франківській області через різке погіршення погодних умов та сильних дощів почалися паводки. Оголошено другий - помаранчевий рівень небезпеки. В гірських річках піднімається рівень води до 2 метрів", - йдеться в повідомленні ДСНС Івано-Франківськлої області

 

Через підтоплення постраждали населені пункти у п'яти районах.

 

Там працюють рятувальники і поліцейські, які проводять повітряний і наземний моніторинг місцевості, евакуюють людей з аварійних будинків, доставляють їжу і воду.

 

В постраждалі райони направлено вертоліт ДСНС Н225 Super Puma, який доставив їжу і додаткові сили. Працює оперативний штаб.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів робочу нараду, на якій були скоординовані всі сили і засоби МВС для боротьби зі стихією в регіоні.

 

«В епіцентрі негоди опинилися 31 житловий будинок та 37 господарств. Задіяно 123 поліцейських і 120 рятувальників, а також 62 одиниці службової техніки. Поліцейські і рятувальники заходять у кожен будинок і перевіряють, чи не залишилися там в небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності», - зазначив Аваков.

На Буковині та Прикарпатті прорвало дамби і затопило десятки будинків. Фото та відео наслідків

 

За його словами, організована цілодобова робота штабу.


Поліцейські охороняють житла громадян, щоб уникнути мародерства.

 

Організовані об'їзні шляхи аварійних учасників дорожнього руху.

 

За словами Авакова, сьогодні вранці в регіон прибудуть додаткові сили поліції, рятувальників і гвардійців.

 

У Чернівецькій області внаслідок сильних дощів піднявся рівень води в річках Прут, Черемош і Брусниця.

 

Також розмиті автодороги мости та підтоплені в 7 населених пунктах Вижницького, Путильського та Кіцманського районів. У селі Банилів Вижницького району частково зруйнована дамба.

 

Місцевих жителів правоохоронці попереджають про можливе відселення з небезпечної зони.

До ліквідації наслідків негоди залучено 10 одиниць техніки та 55 співробітників ДСНС, а також 12 поліцейських.