Евакуація українців: до Києва прибуло два спецпотяги з Польщі, фото, відео

11:44, 20.03.2020

Евакуаційні потяги з українцями почали прибувати до України 20 березня. Ними вже евакуювали понад 1 тиясчу 150 плюдей.

 

Перший такий потяг прибув на пункт пропуску "Мостиська залізнична станція" після 4 години ранку 20 березня, повідомляє Держприкордонслужба.


 

Уже першим рейсом до України повернулися понад 750 українців і навіть один іноземець, який має посвідку на проживання. Після 7 години прибув ще один такий потяг, яким приїхали ще понад 400 українців і ще один іноземець.

 

Усіх пасажирів перевіряли не лише прикордонники, а й представники санітарно-карантинного підрозділу. Усім, хто прибув, виміряли температуру, опитали про стан здоров'я та добровільну згоду на проведення протиепідеміологічних заходів.

 

Прикордонники запевняють, що в усіх людей, які повернулися до України, температура тіла була у межах норми, а скарг на здоров'я не надходило.

 

 

Міністерство внутрішніх справ у Facebook повідомило, що в усіх прибулих температура тіла була в межах норми, скарг на самопочуття не надходило.

 

"У Львівській області, на кордоні з Польщею, співробітники Держприкордонслужби з представниками санітарно-карантинного підрозділу зустрічають евакуаційні поїзди. Ними уже повернулось більш як 1150 наших співвітчизників", – сказано у повідомленні.

 

Разом із тим, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі "Українській правді" розповів, що ситуація на кордоні залишається контрольованою. Пасажиропотік продовжує зменшуватись. Загалом на трьох напрямках: державний кордон, лінія розмежування на Донбасі і адмінмежа з Кримом за добу прослідувало 27,5 тисячі людей (25,5 тисяч – через держкордон).

 

 

За його словами, нині продовжують прибувати евакуаційні авіарейси з українцями з різних напрямків. Їх приймають столичні аеропорти, а також у Харкові, Львові, Дніпрі та Одесі..

 

Як повідомляла УМ,  з Польщі бажають повернутися 3,5 тисячі українців

 

З 15 березня Польща заборонила в’їзд іноземців до країни у зв’язку з поширенням коронавірусу. Наступного дня це зробила також й Україна. За останніми даними, у Польщі підтверджено 325 випадків зараження коронавірусом, п’ятеро осіб померли.