Справа Шеремета: у Києві проводили слідчий експеримент з Кузьменко як підозрюваною (ВІДЕО)

10:35, 03.01.2020
У центрі Києва відбувся слідчий експеримент у справі про вбивство Павла Шеремета - з участю лікарки й волонтерки Юлії Кузьменко, підозрюваної у причетності до цього злочину.
 
 

Про це повідомляє hromadske.

 

“Експеримент проводили за участю криміналістів, правоохоронців та Юлії Кузьменко. Завдяки цій слідчій дії хотіли перевірити ходу підозрюваної, щоб згодом порівняти її з тією, яку зафіксовано у відеоматеріалах слідчих”, - ідеться у повідомленні.

 

Зазначається, що Кузьменко була в тому самому одязі, що й, імовірно, 20 липня 2016 року, коли внаслідок підриву автомобіля в центрі Києва загинув журналіст Павло Шеремет. 

 

Водночас адвокат Юлії Кузьменко повідомив, що клопотатиме про повторне проведення експерименту, оскільки на відео з матеріалів справи видно двох людей. Слідство встановило, що другим, імовірно, був Андрій Антоненко.


Як повідомлялося, 2 січня адвокат Юлії Кузьменко Владислав Добош заявив, що отримав повідомлення про проведення слідчого експерименту в справі Шеремета за годину до його початку.

 

“Це притому що вони не дали нам ознайомитися із матеріалами справи, не відкрили відео, по якому мають проводити слідчий експеримент", - додав захисник.

 

Він також наполягав, що експеримент потрібно проводити о 2.40, оскільки саме такий час указано на відео з камер спостереження.

 

Як повідомляла УМ, правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. 

 

Суд арештував підозрювану Кузьменко та Антоненка, а Дугарь відправив під домашній арешт. 

 

Мати убитого журналіста Павла Шеремета Людмила Шеремет заявила, що не знає, чи вірити у причетність затриманих осіб до вбивства її сина і боїться, щоб у цій справі не постраждали невинні.

 

Читайте також: Призначенi винними: що криється за абсурдними звинуваченнями сподвижників духу у вбивстві Шеремета

 

"До Печерського суду, від Андрія Антоненка (Riffmsater), подано позов до посадових осіб, які зганьбили його репутацію", – зазначив він.

 

А Юлія Кузьменко подала в суд на МВС

 


 

 

 

24 грудня Апеляційний суд міста Києва залишив під вартою підозрювану у причетності до убивства журналіста Павла Шеремета лікаря Юлію Кузьменко.