«Переживаємо великий іспит. Маємо перемогти» - Ющенко звернувся до українців

12:11, 31.12.2019

Українці переживають великий іспит і мають його пройти з перемогою.

 

Про це сказав третій президент Віктор Ющенко у відеозверенні-новорічному вітанні у Facebook.

 

"Я оптиміст і переконаний - те велике українське діло, про яке мріяв Тарас Григорович Шевченко, сьогодні звершується. Це великий національний труд і я переконаний, що попереду нас чекають великі перемоги.

 

З другої сторони, сьогодні ми переживаємо іспити, які, можливо, з часу Української Народної Республіки ми ще не переживали. Це виклики нашої територіальної єдності, нашого політичного суверенітету. Це великий іспит для нації. Переконаний - ми його подолаємо. Правда, подолаємо приодних обставинах. Коли 45 мільйонів українців стануть однією родиною, інтегрованими і солідарними перед викликом лиха.

 

Тому хочу побажати перемоги у самому широкому значенні цього слова. Щоб ми отримали свою суверенну землю, свої цілісні національні кордони.

 

Для того, щоб ця перемога відбулася, ми повинні розуміти, що у кожного з нас є свій фронт. Фронт - у журналістів, фронт - у політиків, фронт - у кожного пересічного українця. Бажаю, щоб на цих фронтах безумовно кожний із нас мав величаві перемоги. Як колись говорив В'ячеслав Максимович Чорновіл, Україна починається з тебе. Я хотів би, щоб ми бачили щасливу Україну. Україну, яка перемагає", - звернувся Віктор Ющенко.