Чернівцями пройшла хресна хода на підтримку ПЦУ (фото)

12:08, 04.06.2019
У неділю, 2-го червня, у Чернівцях відбувся хресний хід на підтримку православних парафій, які зараз проходять процедуру переходу до Православної церкви України.
 
Про це повідомляє прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії.
 
"Хресний хід, у якому взяло участь кілька тисяч мирян та понад сотня священиків розтягнувся по всій вулиці Заньковецької від храму прп. Параскеви й до будівлі Чернівецької ОДА. Очолили хресний хід Митрополит Чернівецький і Буковинський ПЦУ Данило, Архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій та Архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман", - йдеться у повідомленні.
 
 
Участь у хресній ході взяли парафіяни найбільше з тих сіл Буковини, де громади вирішили перейти з церкви Московського патріархату до ПЦУ, відзначають у церкві.
 
 
"Це села Боянчук, Шишківці, Задубрівка, Бережниця, Михальча, Заволока, Рингач, Товтри, та інші. Рішення громади цих сіл затвердили але, натомість, отримали шалений супротив від Московського патріархату та агресивно налаштованих його прихильників, які чинять фізичні перешкоди і не допускають парафіян до храмів", - уточнюється у повідомленні.
 
 
Учасники хресного ходу звернулися із закликом не гальмувати процес добровільного переходу парафій, а виконувати закон, не йти на вимоги Московського патріархату, який останнім часом вдається до тиску на Чернівецьку обладміністрацію.
 
 
Учасники ходи також ухвалили і звернення до голови ОДА, керівників СБУ та поліції, у якому йдеться про неприпустимість допущення правоохоронцями завезених та підставних осіб на території храмів, що спричиняє конфлікти.
 
 
"Російська церква не бажає втрачати свого впливу на Україну і її людей. Утім Господь Бог дарував Україні Церкву, і люди нестимуть будь-які перешкоди та страждання, але будуватимуть Помісну церкву в Україні", - резюмується у повідомленні прес-служби єпархії.