Військові випробували новий радар, що бачить ворожу артилерію

18:00, 08.04.2019

Військові успішно випробували новий контрбатарейний радар 1Л220УК, який здатен бачити ворожі гармати і ракетні комплекси ворога.

Про це повідомив "Укроборонпром".

"Контрбатарейний радар 1Л220УК призначений для розвідки позицій артилерії противника. Завдяки потужній радіолокаційній станції радар "бачить" снаряди, а потужна цифрова система "будує" траєкторії їх польотів. Це дозволяє визначити на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів протиповітряної оборони і тактичних ракет", - розповіли у дежконцерні.
 




Тестування проходило на одному з полігонів Збройних Сил України. Польовий етап випробувань показав, що тактико-технічні характеристики 1Л220УК значно перевищують контрбатарейні радари, що зараз є на озброєнні війська.

Крім того, потужність нового радара дає можливість розмістити його за декілька десятків кілометрів від позицій супротивника і спостерігати за полем бою у секторі до 180 градусів.

Запорізьке підприємство "НВК "Іскра" після успішного завершення держвипробувань готове до серійного виробництва 1Л220УК для забезпечення Збройних Сил України.