«Якщо хочеш, щоб країною керували притомні люди, - вибери їх», - відеоблогер Павло Дальнобой

07:21, 10.03.2019

Рівно три тижні залишається до виборів Президента України, а третина українців досі не знає, за кого поставить галочку у виборчому бюлетені 31 березня.

Та це лише свідчить про торжество демократії в Україні, каже американський відеоблогер Павло Дальнобой. Він - українець за походженням, вже довгі роки проживає в Америці, однак, зв’язків із Батьківщиною не пориває.

“Влада повинна бути контрольована громадянами і має відчувати цей контроль. Та в Україні цього бракує - особливо, що стосується народних депутатів”, - каже Павло Дальнобой.

За його словами, перевірений спосіб, як контролювати владу: це неодмінно ходити на вибори.

“За те, щоб ти мав можливість піти і проголосувати, багато тисяч людей віддали своє життя. І коли ти не йдеш на вибори, ти плюєш на їхні могили”, - так до волевиявлення ставляться американці. І цього розуміння бракує багатьом українцям.

Та попри все, хто б що не казав, в Україні таки панує демократія, - не сумнівається блогер.

“Коли за місяць до виборів не можна спрогнозувати, хто стане президентом, то це незалежна й демократична держава”, - наголосив Дальнобой.

Як і те, що українці можуть вільно сварити свою владу, а вони це робили завжди.

“Мені здається, якби Ісус Христос став президентом України, його б розіп’яли удруге максимум за півроку”, - такими є українці, вважає Дальнобой. І на його думку, це правильно. Бо коли люди починають замовкати політики роблять, що хочуть.

Як визначитися з обранцем? Дальнобой переконаний: не варто голосувати серцем. А якими критеріями варто керуватися - на думку американця - він розказав в інтерв'ю медіа-платформі IDEALIST.media.