«Ми пам’ятаємо»: Збройні сили України зняли потужне відео до 85-х роковин Голодомору

10:22, 24.11.2018
Збройні сили України зняли зворушливий ролик з нагоди 85-ї річниці Голодомору.
 
"Запали свічку пам'яті!", - закликають воїни.
 
У 2-хвилинному відео вони показали, як військові всіх родів військ України вшановують пам'ять жертв злочину тоталітарного режиму, перебуваючи при цьому на фронті та виконуючи бойові завдання.
 
"Ми пам’ятаємо Голодомор 1932-1933 років. Ми - сильні", - йдеться в допису до відео на сторінці Українського інституту національної пам'яті.
 

Як зазначається, відео зняте Young&Hungry Production за підтримки Міністерства інформаційної політики України, за участі Українського інституту національної пам'яті, Генерального штабу ЗСУ і Центру Досліджень Визвольного Руху.
 
Як відомо, в Україні в останню суботу листопада, яка цьогоріч припадає на 24 число, традиційно проведуть глобальну акцію "Запали свічку пам'яті", вшановуючи жертв Голодомору 1932-1933 років, визнаного у багатьох країнах світу геноцидом українського народу.
 
О 16:00, з настанням сутінок, проходить хвилина мовчання, після чого по всій Україні люди запалюють свічки.
 
За даними Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи НАН України, втрати України від Голодомору в цілому становлять 3 млн 943 тисячі осіб. При цьому історики називають цифри до 7 мільйонів осіб.
 
Нагадаємо, перше відео із серії соціальної реклами, розроблене до 85-х роковин Голодомору, було зняте під гаслом "Де б ти не був - вшануй!" за підтримки Міністерства інформаційної політики України та Українського інституту національної пам'яті.