Садовий кооператив під Одесою окупувала банда з 9 мавпочок-втікачів (фото, відео)

15:20, 23.07.2018
9 мавпочок-втікачів з приватного зоопарку оселилися в садовому кооперативі Лебідь в селі Сухий Лиман Одеської області. 
 
Про це повідомляють місцеві жителі.
 
Кумедні тварини харчуються персиками і яблуками. Вони вільно розгулюють дахами, стрибають з дерева на дерево.
 
Але мешканцям кооперативу не до сміху. 
 
"Ці 9 мавп вже тиждень гуляють по нашому кооперативу. Вони з однієї ділянки пересуваються на іншу. Найцікавіше, що з цим нічого не можна вдіяти", - говорить житель кооперативу Максим Слащев.
 
 
За словами місцевих жителів, мавпи втекли з приватного міні-зоопарку, який розташувався прямо в селищі, і це не перший раз, коли їм доводиться бути сусідами розгулюючих на волі тварин.
 
 
"Щодня ми наражаємося на небезпеку ось уже протягом декількох років. Із зоопарку і раніше вже збігали мавпи, олені ... з жахом чекаємо тигрів і ведмедів. Варто лише згадати умови, у яких живуть люди, та й ті ж тварини, що містяться в закритих приміщеннях цілий рік: сморід і антисанітарія", - написала у Фейсбуку Ірина Аквердіева.
 
 
Також жителі скаржаться, що каналалізацію звіринець зливає просто в полі. "Сморід і антисанітарія не дає спокійного життя садівничому кооперативу!", - скаржиться Андрій Ташев.
 
 
В "Лебеді" приватний звіринець почали будувати в 2010 році, дачникам таке сусідство не подобається - тут вони хочуть мирно вирощувати овочі і відпочивати сім'ями, але натомість чують рев звірів, дихають їх випорожненнями, а тепер ще й діляться врожаєм. Звинувачують в такому житті директора зоопарку Алірезу Пахлеванзаде, проректора Міжнародного гуманітарного університету.
 
 
"Натякаючи всім на свій зв'язок з Ківаловим, він тримає в страху все селище. Я все ще сподіваюся на справедливість закону, який припинить функціонування цього зоопарку, розміщеному в житловому кооперативі, в зоні відпочинку, в безпосередній близькості до житлових будинків", - говорить місцева жителька Ірина.
 
Однак, сам Аліреза всі звинувачення в тому, що його мавпи тероризують селище, відкидає.
 
"Це не мої мавпи. Мій ветеринар теж допомагав їх ловити. Я не знаю звідки вони могли взятися. Я вже втомився повторювати, що всі мої мавпи на місці, у нас все добре", - сказав "КП в Україні" господар зоопарку.
 

Місцеві жителі зазначають, що поліція на виклики не реагує.