У Києві розпочалася «Французька весна»: шоу повітряних акробатів на висоті у 30 метрів (відео, фото)

11:06, 02.04.2017
У Києві розпочалася «Французька весна»: шоу повітряних акробатів на висоті у 30 метрів (відео, фото)

У суботу, 1 квітня, на столичній Софійській площі відбулося шоу-відкриття 14-го фестивалю "Французька весна", на якому відбулася вистава під відкритим небом Галілео: повітряні акробати показали свою майстерність на висоті 30 метрів.

Цього разу організатори традиційне лазерне шоу зробили фоном вистави, вони підсвітили узорами дзвіницю Софії Київської та будівлі навколо плоці.

"Отже, за задумом режисера, сфера - це небо, а акробати - зірки... Видовищно, захоплююче, неймовірно ніжно та красиво", - йдеться в повідомленні Французького інституту в Україні.

Центром композиції була підвішена в повітрі небесна сфера, що складається з трьох кілець, і астроном Галілей. У виставі піднімаються вічні питання: доля людини, щастя і вплив небесних світил на наше життя.



В ході вистави італійський астроном XVII століття Галілей розповідає історію свого відкриття - теорії геліоцентризма, згідно якої сонце є центром системи планет, що обертаються навколо нього, і земля теж.

Виставу створили спільними зусиллями колективу Deus ex machina (Бог із машини), яка спеціалізується на масштабних повітряно-акробатичних шоу.

"Заснована в 2009 році компанія Deus ex machina - художній колектив, який спеціалізується на створенні вуличних вистав для дорослих та дітей з елементами цирку, піротехніки, повітряних структур. "Галілео" - четверта за рахунком вистава в репертуарі компанії", - йдеться в повідомленні Французького інституту України.