Перші шпальти світових ЗМІ: на фото - не Зеленський, а Залужний

17:05, 31.01.2024
Перші шпальти світових ЗМІ: на фото - не Зеленський, а Залужний

Міноборони намагалося недолуго спростувати заплановане звільнення Залужного. (Фото Міноборони України)

Перші шпальти світових ЗМІ знову про Україну. Правда, не так, як нам зараз потрібно, бо там про розкол, а не про єдність. FT, ВВС, The Economist, NYT.

 

Й зовсім не так, як хотілося б Банковій. Не той портрет. На фото - не Зеленський. Залужний. З компліментарними словами про Головнокомандвача і про кризу довіри ОП до генерала, який має набагато більшу підтримку і любов українців, ніж сам президент.

 

Ці статті наближають розвʼязку і кадрові рішення. Хоч для президента було б правильніше позбутися тих, хто тримав його в теплій ванні швидкої перемоги і накручує на ненависть до всіх навколо - проти опозиції, Порошенка, Залужного, союзників, військових, хто там ще погані ?

 

А да, всі погані, окрім 5-6 менеджерів, старших радників і позитивних блогерів.

 

На цьому фоні моралізаторство тих, хто закликав  довіряти тільки  офіційним повідомленням, виглядають кумедно.

 

По-перше, всі добре памʼятають офіційні повідомлення дворічної давнини про «ніякої війни не буде, ви панікьори».

 

По-друге, робота з джерелами - важлива складова професійної журналістики. І якщо три достовірних джерела підтверджують інформацію, значить, це правда.

 

Західні ЗМІ чітко розписали, чому рішення таки поставили на паузу - реакція партнерів, суспільства, кадрова криза, бо не знайшли бажаючих.

 

Окрема мова - офіційні комунікації в умовах  зачистки свободи слова і марафону.

ТГ Міністерства оборони в стилі КВН «офіційно повідомляємо - це неправда» - було найгіршим з можливих комунікацій, що справедливо обурило журналістів.

 

Від Банкової був перший за багато місяців війни вихід в світ прес-секретаря президента. Народ навіть забув, що він існує, бо звик до офіційних повідомлень від Банкової в іншій стилістиці.

 

Президенту треба зустрітися з лідерами фракцій. Аби чесно поговорити, як ми разом маємо пройти цей важкий рік. Аби зберегти державність.

 

Ми вже запізнилися з переформатуванням недолугої монобільшості і створенням уряду національного порятунку. Ми маємо обʼєднатися навколо ЗСУ, а не підривати довіру до військового командування.  Нам треба негайно закрити марафон, який висмоктує з бюджету мільярди.

 

Але ті, хто поряд з президентом, радять йому абсолютно протилежне.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдячуючи ЗМІ Зеленський пригальмував звільнення Залужного – NYT