Вимагання хабара у десантника Петра Олексюка за встановлення інвалідності: минуло 5 років

14:15, 06.12.2023
Вимагання хабара у десантника Петра Олексюка за встановлення інвалідності: минуло 5 років

Так 5 років тому затримували хабарників, які вимагали гроші за встановлення інвалідності у пораненого десантника. (Фото СБУ)

Вчора було 5 років, як затримали двох хабарників, які вимагали в Петра гроші за встановлення інвалідності.

 

Пройшло 5 років і можна робити висновки.

 

Ситуація чудово ілюструє боротьбу з корупцією в Україні: шум є, результату немає. Дуже-дуже багато державних ресурсів затрачується, а результат ніякий. А ще це черговий сигнал іншим хабарникам: греби, греби швидко і багато, греби, щоб було чим відкупитися у разі проблем та ще й собі залишилося.

 

Справу розвалили судді та прокурори. Я так підозрюю, не за безкоштовно. Розвалили "законно", формально нічого не порушуючи. Вони просто нічого не робили. Справа на етапі "розгляд ще не починали". Засідання призначалися 2-3 рази на рік, а там то суддя на лікарняному, то прокурори не з'явилися, то суддя переносить засідання під формальним приводом неявки 1 з 6 адвокатів.

 

Отримуючи таку високу зарплату, судді та прокурори просто не виконують свою роботу. Кому з вас платили б зарплату, якби ви не виконували роботу? А їм платять. З наших податків, з бюджету держави, що і так на ладан дише.

 

Чого я кажу, що відсутність покарання хабарників - сигнал для інших, що можна гребти хабарі, головне це робити швидко і масово? Бо на посади хабарників у ВЛК і МСЕК прийшли інші, їх теж затримували на хабарях, і такі ротації вже були 4-5 разів за ці роки.

 

З початку повномасштабки ВЛК і МСЕК стали "законним" способом уникнути мобілізації. Про хабарі в цій галузі правоохоронні органи повідомляють постійно. В масштабах держави це має загрози національній безпеці.

 

А ще це прекрасний індикатор ставлення держави до ветерана: що б військовослужбовець, який отримав поранення на фронті, не робив би, як би не старався, але на справедливість та законність розраховувати марно, представники держави не будуть робити свою роботу, коли на цьому не можна додатково розжитися кешем.

 

Я дуже дякую юридичній компанії "Міллер" та Масі Найєму за юридичну підтримку в судах на умовах pro bono. Юристи компанії були на всіх судах, готували запити в різні інстанції та просто підтримували. Їх допомога і підтримка безцінні.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу по хабарництву лікарів Наумова і Чернявського перенесли через хворобу судді