Вишиванка — наша національна святиня

17:11, 19.05.2023
Вишиванка — наша національна святиня

Віктор Ющенко у вишиванці. (facebook.com/president.ukraine)

Щиросердечно вітаю усіх Вас з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури — з Днем вишиванки.

 

Вишиванка — наша національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Вишиту сорочку, вишитий рушник передають з роду в рід, бережуть як безцінну реліквію.

 

Споконвіку для українців власна вишиванка була наче оберегом, тому й стала справді дорогоцінною. Кожен птах, кожна квітка, що прикрашає вишиванку, має своє символічне значення, спрямоване на добре та щасливе життя.

 

Важливими є також правильно підібрані кольори: червоний, зелений, чорний. Створена руками, така вишиванка всотує не тільки частинку душі того, хто її зробив, а ще є ланкою між минулим, його традиціями і цінностями та сучасністю.

 

Мудрість і сила тисячолітньої традиції дає нам натхнення до праці та боротьби.

 

Один із національних лідерів 70 років назад говорив приблизно такі слова: «Я вірю, ми доживемо до того часу, коли на вітання «СЛАВА УКРАЇНІ» мільйони суголосно відповідатимуть «ГЕРОЯМ СЛАВА».

 

Нині ми вже живемо в цьому часі!!!

Ми стовідсотково переможемо!

Слава ЗСУ і слава Україні!

*****

 

Нагадаємо, днями Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний став першим власником нової авторської вишиванки Бандера Military Style.

 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багато років популярний авторський текст Олександра Ірванця для "УМ": Вишиванка й шаровари - українцю не до пари?