Україну і світ шокувала авіакатастрофа у Броварах

18:02, 20.01.2023
Україну і світ шокувала авіакатастрофа у Броварах

За два перші тижні війна уже вдруге вривається у міста, далекі від лінії фронту. (facebook.com/president.ukraine)

Україну і світ шокувала авіакатастрофа у Броварах, внаслідок якої загинули керівники Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський, Євген Єнін, Юрій Лубкович та їхні помічники, екіпаж ДСНС, мирні люди, безневинна дитина; ще десятки поранених та постраждалих.

 

Зловісний початок 2023 року. За два перші тижні війна уже вдруге вривається у міста, далекі від лінії фронту, буквально, у квартири до українських родин, на наші вулиці та дитячі майданчики.

 

Трагічно загинули кращі державні мужі, представники нової генерації еліти силових структур, віддані національним інтересам молоді люди, чий внесок у майбутню перемогу України неможливо переоцінити. Непоправна втрата для всієї країни, удар по самих опорах однієї з ключових безпекових інституцій, невтішний біль - для родин загиблих.

 

Висловлюю щирі співчуття сім’ям Монастирських, Єніних, Лубковичів, кожній родині загиблих.

 

В ці дні разом з Вами молиться вся Україна і просить справедливої кари для кожного, хто міг бути причетний до цієї катастрофи. Пожертвувані життя наших кращих людей Україна ніколи не забуде, а українські воїни візьмуть з ворога стократну відплату.

 

Складно повірити у випадковий збіг обставин навіть воєнного часу, якщо ідеться про смертельну авіакатастрофу гелікоптера з високими посадовими особами на борту. Вірю, що розслідування встановить правдиву версію, і причетні будуть знайдені та покарані.

 

Сподіваюся, що реакція всього цивілізованого демократичного світу на цю трагедію буде сприяти посиленню оборони нашої країни та наближенню нашої перемоги.