Чергове інфантильне звернення Зеленського

11:36, 21.04.2021
Дуже хороше звернення Зеленського до народу. Нарешті - без ниття, що хтось весь час йому заважає, без зайвих  слів , пафосу і  банальностей. Все чітко, ясно, впевнено. Без популізму і нереалістичних театральних жестів.
 
Роз’яснив, що таке кластери і чому в рамках нормандського формату влада просуває цю ініціативу.
 
Важливо, що розказав про дорожню карту. Не забув про миротворців. Дуже людяно  згадав про заручників, розповів,  скільки їх утримується в тюрмах на окупованій території і РФ, запевнив , що ми за усіх  боремося, назвав  прізвища бранців - це так важливо для родини Виговського, кримських татар, інших заручників, знати, що Україна своїх не кидає .
 
Роз’яснив ситуацію в Азовському морі, бо було незрозуміло, чи можуть украінські військові кораблі здійснювати рейди в наших і нейтральних водах, чи тихенько промовчимо на шантаж Путіна.
 
Розповів про деталі паризької зустрічі з паном Макроном. Звернувся до ВР негайно прийняти закон про заборону закупівлі російської електроенергії, бо ж як ми апелюємо до світу про посилення санкцій - то й самі маємо посилювати санкції проти агресора.
 
Дуже сильний хід- це заява про те, що всі ці "Ліги сміху" і серіали, до виробництва яких причетні афільовані з кварталом стуктури, не виходитимуть на російських телеканалах. Ніякої торгівлі  на крові, ніяких серіалів від Кварталу на пропагандистських російських каналах, ніяких нафторублів від бензоколонки.  
 
Довгоочікувана заява верховного головнокомандуючого про негайний перегляд бюджету і збільшення зарплат воінам на передовій. Хлопці повинні мати мотивацію за важку службу. Анонсував негайні звільнення на РНБО всіх причетних  до зриву ДОЗ і проблем з харчуванням в армії. 
 
Також на лінію зіткнення повертаються контрснайперські групи, безпілотники , розвідка, все, що посилює нашу армію. На фронті чекають зброю, а не Путіна. А ми його на наш Донбас і не запрошуємо! Навпаки, Зеленський вимагає від Путіна піти геть з Криму і Донбасу. До речі, Крим прозвучав в промові багато разів! 
 
Сильні слова на підтримку наших дипломатів, які воюють з РФ на дипломатичному фронті. 
 
І розчулив заклик до єдності,  не ділив країну, не згадував злобних опонентів, яких всіх треба  на фронт. Вибачився, що чотири рази в 14-15 уникав мобілізації, зрозумів, що має вимовити ці важливі слова.  Прям державний діяч. 
 
Не почули? .... я теж. Знову пафос, популізм, багато зайвих пустопорожніх слів, образи. І запрошення Путіна на зустріч на Донбас. Прям хоч парі став, до кого ж Путін на зустріч спершу вирушить: на запрошення Байдена чи Зеленського...
 
Краще б працював над повноцінним відновленням нормандського формату, який оцими своїми заявами і похоронив... 
 
Чергове інфантильне звернення Зеленського. Навіщо і про що?