Заробити на пандемії, а не боротися з нею

22:53, 30.03.2021
Складається враження, що вакцінацію населення ніхто і не збирався проводити.
 
Тепер вже очевидно, як з самого початку гучні заяви та бравурні медійні звіти не відповідали справжнім діям "майстрів спорту".
 
Судіть самі.
 
Вони говорили, що  "Україна має отримати вакцину однією з перших" - але для цього і не думали укладати контракти та вносити передплату.
 
Розповідали про "унікальну українську вакцину" - а фінансували т.зв. "велике будівництво".
 
Взагалі мільярди антиковідного фонду пішли куди завгодно - тільки не на потреби медицини, включно з організацією її спроможностей вакціонувати мільйони людей.
 
Дивні конвульсії з закупівель індійської та китайської вакцин закінчилися поставками кількасот тисяч доз для 1,5% населення, навіть по всім обсягам наявних контрактів - їх буде максимум для 5%.
 
Одночасно замість інформаційної кампанії щодо вакцинації йшла її системна дискредитація - мутними схематозами закупівель, засекречуванням ціни та поставок, обсміюванням в "юмористичних" шоу, дикими звинуваченнями опозиції, та от тепер обговорюванням президентом цієї надскладної проблеми .. з спортсменом-кандидатом від "слуг".
 
Факт залишається фактом: і вакцини фізічно немає, і 2/3 населення вже не хоче прививатися - мільярди зекономлено на більш потрібні речі, на які саме здогадатися не важко, "слугі" продовжують "барахлитися", а особливо їхні акціонери.
 
Висновок може бути лише один - замість боротьби з епідемією на ній тупо заробили і заробляють, традиційно розвівши народ черговими інформаційними маніпуляціями.
 
Але найгірше - відсутність запиту на відновлення справедливості та притягнення до відповідальності конструкторів чергової афери влади за смерті тисяч людей, бо епідемія сліпоти українців виявилася набагато сташнішою за ковід.