Америка здатна захистити демократію

18:27, 21.01.2021
Америка здатна захистити демократію

Інавгураційну промову Джо Байдена нині аналізує весь світ.

Інавгураційна промова Байдена, спокійна і виважена, лідерська, без жартів/прібауток, з ключовими меседжами для всієї країни, об‘єднуючими, без принижень і згадок опонентів, сьогодні аналізується американцями і світом. Виваженість, лідерство, повага до всіх - вселяють велику надію.

   

Переглянула  інавгураційну промову Зеленського. Там було багато цікавого. Але ось це - хіт:

 

«Безумовно, окрім війни, є ще багато бід, які роблять українців нещасливими. Це шокуючі тарифи, принизливі зарплати і пенсії, болючі ціни, неіснуючі робочі місця. Це медицина, про покращення якої говорять здебільшого ті, хто ніколи не лежав з дитиною у звичайній лікарні. Це міфічні українські дороги, які будуються та ремонтуються тільки у чиїсь бурхливій уяві.

 

Я дуже хочу, щоб у ваших кабінетах не було моїх зображень. Дозвольте мені процитувати одного американського актора, який став класним американським президентом: «Уряд не вирішує наших проблем. Уряд і є нашою проблемою».

   

В Америці, де працюють інституції, класний актор може стати видатним президентом. Україні як ніколи варто зосередитися на інституціях, які сьогодні розвалюються одним вчорашнім актором і його командою. Америка продемонструвала, що здатна захистити демократію і зупинитися перед прірвою. Чи здатна Україна робити висновки і уроки з помилок?