Князь Володимир обрав для нас політичний вектор

13:33, 28.07.2020

1032 роки тому збулося пророцтво Святого Апостола Андрія Первозваного: «На цих горах засяє благодать Божа, і буде місто велике, і церков багато воздвигне Бог».

 

Тоді святий рівноапостольний князь Володимир зробив доленосний вибір – прийняв християнство сам і охрестив Русь-Україну. У далекому 988 році він обрав для нас не лише релігію, але й політичний вектор. Так з часів Володимирового Хрещення Україна є невід'ємною частиною християнської європейської цивілізації.

 

А майже 2 роки тому Господь знов послав нам велику радість – 15 грудня 2018 року Україна здобула духовну незалежність, було створено Православну церкву України. 6 січня 2019 року, надаючи Томос про визнання автокефальною ПЦУ, Вселенський Патріарх Варфоломій наголосив, зачитавши такі слова із тексту Томосу: «щоб ми навчилися «зберігати єдність духа в союзі миру» (Еф. 4:3).

 

Зараз, коли знову піддається сумніву право українців молитися Господу українською мовою, коли отримання Україною Томосу називають «розпалюванням міжрелігійної ворожнечі», ми маємо пам’ятати, що саме єдність і духовна сила українського народу є нашою найсильнішою зброєю.

 

Так само, як ми захищаємо і зміцнюємо нашу державну незалежність, ми будемо зміцнювати нашу церкву, захищати нашу духовну свободу. І з Божою поміччю ми переможемо.

 

Вітаю кожного українця в Україні та поза її межами з Днем Хрещення Руси-України! Слава Богу і Слава Україні!

  • Росія - наш Карфаген

    Я дуже сумніваюся щодо ймовірності демократичної Росії. Принаймні в теперішніх кордонах це малоймовірно. Але кожна спроба демократизації Росії в минулому - це шанс на свободу для поневолених нею народів. Часто це відбувається навіть всупереч волі демократизаторів. >>

  • Президентство Байдена відкриває для України нові можливості

    Своїми каналами я сприяю, щоби і тепер розмова між президентами України та США відбулася якнайшвидше. Все ще сподіваюся, що влада не втратить той шанс, який відкрився перед Україною буквально вчора. Ще раз наголошую: чим можу, тим допоможу, бо йдеться про національні інтереси України. >>

  • Феномен генерала Василя Кука

    Василь Кук, один із кращих в поколінні нескорених, чудово розумів це. Тому його невеличка квартира на Дарниці постійно була наповнена гамірною молоддю. Тому він не переставав до останнього спілкуватися із журналістами, давати для них інтерв’ю та коментарі. Він і далі командував боротьбою... >>

  • Дивився привітання Зеленського з дослідною метою

    Російська мова для «неповноцінних» кримчан і мешканців інших окупованих територій - «комплекс меншовартості» та приниження гідності цих людей... Ніколи на Донбасі та у Криму, за крайні 30 років, не бачив тих, хто не розуміє української. Хіба цілковиті дебіли... >>