Держава має розірвати з МП договір оренди Лаври через недотримання карантину

10:17, 14.04.2020
Держава має розірвати з МП договір оренди Лаври через недотримання карантину

Фактично Московський Патріархат вкотре виконує диверсійну роботу, навіть ціною власних священнослужителів. На жаль, далі буде ще гірше!

Російська Православна Церква цілить в український народ і вкотре стріляє собі в ногу.

 

Немов би за чиїмось наказом Московський Патріархат в Україні ігнорує всі карантинні обмеження, пов’язані з епідемією короновірусу.

 

Один з лідерів неканонічної структури парафій РПЦ в Україні “митрополит” Павєл (Лєбєдь) закликає всіх вірян саботувати карантин, йти до храму, цілуватися і обійматися.

 

Покарання не забарилося. За кілька днів у “митрополита” Павла діагностували короновірус. Слідом починають хворіти монахи і працівники у Києво-Печерській Лаврі.

 

Кількість хворих множиться у геометричній прогресії. Наразі кількість хворих близько сотні.

 

Просто нагадаю, що за даними Московського Патріархату в Лаврі в них понад 200 монахів, я вже мовчу про ще кілька сотень людей, які обслуговують бізнес Павла у Лаврі, а ще десятки, а можливо і сотні людей, які працюють у агрофірмі митрополита Павла під Києвом, обслуговують його будинки-палаци, монахи лаврських скитів – всі вони у групі ризику.

 

Також захворів на короновірус ще один “єпископ” Московського Патріархату в Україні – “єпископ Обухівський” Іоана (Чєрєпанов) намісник одразу кількох монастирів – Троїцького (Іонинського) монастиря у Ботанічному саду, Монастир на Звіринці і скита у Нещерові на Обухівщині. Є підозра, що короновірус від Іони підхопили й інші монахи.

 

У Почаївській Лаврі теж хворі. До речі, автобус паломників завіз короновірус з Почаївської Лаври у Молдову.

 

Сьогодні спалах короновірусу зафіксований у монастирі Московського Патріархату у містечку Теплодар на Одещині.

 

Уявіть собі, і далі купа єпископів Московського Патріархату закликають ігнорувати карантин, проводять публічні і масові богослужіння, а вчора проводили масові освячення верби.

 

Головний аргумент диверсантів Московського Патріархату, що до віруючих людей вірус не чіпляється. Як бачимо, чіпляється до всіх: і до простих вірян, і до священиків, монахів і архієреїв.

 

На жаль, учора через свідому диверсію митрополита Павла, через короновірус помер архімандрит Нектарій (Олександр Андрійович Коваленко).

 

І уявіть собі: до цього дня богослужіння відбувалися, карантин у Лаврі був частковим!

 

Тільки від сьогодні Лавра закрита на повний карантин.

 

На фоні цього всього, так званий “Предстоятель Московського Патріархату в Україні митрополит” Онуфрій (Березовський) супроводжує проросійського олігарха Вадима Новинського у його піар-поїздках. Не чутно від Онуфрія жодного слова на підтримку карантину і заклику до вірян оберігатися від короновірусу.

 

Фактично Московський Патріархат вкотре виконує диверсійну роботу, навіть ціною власних священнослужителів. На жаль, далі буде ще гірше!

 

Влада на чолі з президентом Зеленським бездіє. Інтереси Московського Патріархату в офісі президента обслуговує вірний парафіянин Сергій Трофімов, який, до речі, теж був присутній на богослужінні з хворим на короновірус “митрополитим” Павлом Лєбєдєм.

 

Я нагадаю, що Києво-Печерська Лавра є власністю держави і народу.

 

І сьогодні влада, найперше, за недотримання карантину і свідому диверсію, яку вчиняє РПЦ в Україні, має розірвати договір оренди на приміщення Києво-Печерської лаври з юридичної релігійною особою Московського Патріархату.

 

Андрій Ковальов, журналіст, політолог, історик, краєзнавець,

релігієзнавець, ексзаступник голови Інформаційного управління УПЦ КП.

Фейсбук, 13.04.2020