Коронавірус: медичним працівникам потрібна психологічна допомога

13:17, 06.04.2020
Коронавірус: медичним працівникам потрібна психологічна допомога

Керівники медичних закладів можуть допомогти своїм працівникам краще справлятися, створивши безпечний емоційний простір у робочому середовищі.

Сьогодні на передовій боротьби з COVID-19 знаходяться медичні працівники. Вони працюють у шаленому ритмі, аби допомогти всім, хто потребує лікування. Надмірний стрес, тривожність, депресивні та інші негативні емоційні стани — те, з чим вони можуть стикнутися в майбутньому або вже стикнулися зараз.

 

Нещодавно було опубліковано одне з перших досліджень стосовно психологічного стану медичних працівників, які працювали з пацієнтами з COVID-19 у Китаї. Під час опитування медики повідомили, що найбільше на їхній емоційний стан впливали наступні чинники:

 

▪ Емоційне перенапруження та фізичне виснаження під час догляду за великою кількістю пацієнтів та очікування ще більшого напливу.

▪ Переймання через своїх колег, які можуть захворіти чи померти внаслідок COVID-19.

▪ Нестача засобів індивідуального захисту, апаратів штучної вентиляції легень та іншого необхідного обладнання (це проблема наразі характерна для усіх країн).

▪ Страх інфікувати своїх рідних та близьких — особливо тих, хто в групі ризику. Зокрема, у цей час багато медпрацівників ізолюються від своїх родин і не мають можливості бачити своїх рідних.

▪ Занепокоєння з приводу прийняття нових або незнайомих клінічних ролей та збільшення навантаження через догляд за пацієнтами з COVID-19.

▪ Обмежений доступ до психологічної підтримки для боротьби з депресією, тривожністю та надмірним стресом.

 

Аби допомогти медичним працівникам залишатися в порядку, важливо вже зараз почати піклуватися про їхнє психічне здоров’я.