Зомбоящик здатний творити чудеса

10:35, 08.04.2019

Доля дихає слабка.

В Росії й Україні правлять, природно, великі гроші, але не лише вони, з чим важко прогодитися бідній людині, впевненій в тому, що гроші стоять за усім, в тому числі за землетрусами та цунамі.

В Росії великі гроші борються між собою, перебуваючи в одному мішку, який, у свою чергу, бореться із населенням. Цей мішок доручено тримати одній людині, яка уособлює владу.

В Україні великі гроші теж борються між собою, але вони не в одному мішку - це окремі гаманці, кожен з яких намагається перетягнути населення на свій бік. Коли і якщо населенню це набридне, на арену української історії виступить те, що колись було названо расою, а в Україні з відомих пір іменується Майданом.

Це мільйон - інших людей, охоплених обуренням, які вирішили протиставити великим грошам свою силу - фізичну і моральну, без якої перша мало що значить.

Тільки така сила здатна, як вчить історія, завдати поразки великим грошам, й іноді - всім, правда, на біду - перетворивши їх просто на труху.

У наші дні головна зброя масового ураження, та, яку використовують великі гроші, називається зомбоящиком. Він здатний творити чудеса. За його навіювання люди можуть вирішити, що дійова особа серіалу є справжній їх сучасник, і вручити йому свою долю.

Але коли вони, отямившись, виступлять як раса, цій фізособі доведеться не дуже солодко. Йдучи з політичної сцени, самозванець може згадати такі слова, гонорово віднісши їх до себе:

І тут кінець мистецтва всує,
Лиш доля дихає слабка.

Анатолій Стріляний, Facebook, 08.04.2019