Серед лауреатів Шевченківської премії є ті, кому щиро симпатизую

08:18, 26.02.2019

Надзвичайно потішений, що Комітет із Національної премії України імені Тараса Шевченка серед цьогорічних лауреатів назвав, зокрема, імена тих, кому я щиро симпатизую.

Хоч премію вручатимуть, за традицією, на початку березня, хочеться вже зараз привітати удостоєних цієї почесної відзнаки.

У номінації «Література, публіцистика, журналістика» перемогу здобули письменники та громадські діячі Богдан Горинь й Оксана Забужко.

У номінації «Музичне мистецтво» відзначили Володимира Шейка – диригента, засновника симфонічного оркестру «Україна». У серпні 2005 року він очолив Заслужений академічний симфонічний оркестр Національної радіокомпанії України.

У номінації «Візуальне мистецтво» відзначили Василя Чебаника – каліграфа, художника-графіка, який створив оригінальні композиції написів, у яких шрифт, окрім інформаційної функції, виконує й естетично-образну.

У номінації «Кіномистецтво» відзначили Романа Бондарчука – українського режисера, сценариста та монтажера фільмів. Серед його робіт – «Українські шерифи», «Кафе «Вояж», «Євромайдан. Чорновий монтаж» та «Вулкан».

У номінації «Театральне мистецтво» відзначили Ростислава Держипільського – театрального режисера й актора. Він також є директором та художнім керівником Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Івана Франка.

Пишаємося нашими лауреатами!

Михайло Поживанов, Facebook, 25.02.2019