Що хоче Аваков?`

20:50, 27.09.2016

Дуже погано, коли гинуть поліцейські чи правохоронці.

 

Не просто погано – це трагічно. Загалом насильницька смерть – це дуже погано. Але коли гинуть поліцейські – це значить, що не спрацювала уся система, не спрацювало чи зробило трагічну помилку усе суспільство.

 

Чому? Коли гинуть поліцейські – це означає не лише, що якась родина залишиться без годувальника. Це означає, що перед цим було зроблемо багато інших помилок і злочинів: хтось не отримав в дитинстві достатньо любові, далі не отримав достатньо виховання, освіти і т.д. Вбивство поліцейського – це вбивство людини, яка вам допомагає і захищає вас за те, що вона робить свою роботу. Тому це дно.

 

І я щиро і глибоко співчуваю родинам та колегам копів з Дніпра.

 

Але навіть така трагедія, як смерть поліцейського при виконанні своїх обов’язків, це не привід робити інші дурниці.

 

Я здогадуюсь, що мав на увазі Аваков, коли заявив про «презумпцію правоти поліцейського». Розумію суть. Але форма, в якій це висловлено – це абсурд.

 

Те, що хоче Аваков, не досягається правовими нормами (убивати поліцейського чи навіть сперечатися з ним під час виконання службових обов’язків не можна за законом і зараз) чи сумнівними дефініціями.

 

Це може статися лише внаслідок повної довіри до поліції, як інституції, і високого професіоналізму самих поліцейських, сліпого, жорского  і безкомпромісного слідування ними закону.