Рада звільнила Олександра Кубракова з посади віцепрем’єра

10:58, 09.05.2024
Рада звільнила Олександра Кубракова з посади віцепрем’єра

Олександр Кубраков із 1 грудня 2022 року обіймав посаду віцепрем’єра – міністра інфраструктури та регіонального розвитку.

Із посади посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України- міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова у четвер, 9 травня.

 

Як інформує УМ, про це 9 травня повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

 

"За" – проголосувало 272 нардепи.

 

Самого урядовця в залі засідань не було.

 

Парламентарії звільнили Кубракова із займаної посади, як йдеться в постанові, з метою створення окремого Міністерства з питань розвитку громад, територій та житлово-комунального господарства.

 

Зокрема, за словами ініціаторів документа, «щоб реалізувати ініціативу створення такого окремого міністерства, відповідно до Конституції України, необхідно прийняти таке рішення Верховною Радою, зокрема, шляхом звільнення з посади члена уряду - віцепрем’єр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Кубракова Олександра».

 

Проєкт постанови щодо його звільнення зареєстрували у парламенті сьогодні раніше. Профільний комітет Ради також підтримав цю ініціативу.

 

Як повідомляла УМ, Заволодіння землею держави: заступник глави Мінагрополітики Дмитрасевич.«загримів» під варту.