Благодатний вогонь в Україні: Епіфаній привітав українців з Великоднем

10:25, 05.05.2024
Благодатний вогонь в Україні: Епіфаній привітав українців з Великоднем

Благодатний вогонь прибув до України. (Фото ДПСУ)

До України прибув Благодатний вогонь із Єрусалима: пізно вночі скаути доставили його в пункт пропуску «Старокозаче», що на українсько-молдовському кордоні.

 

Як інформує УМ, про це 5 травня повідомила ДПСУ у Телеграмі.

 

Зазначається, що вогонь із Єрусалима зустріли капелани та прикордонники Південного регіонального управління.

 

У прикордонному відомстві привітали українців із Великоднем і побажали миру та здоров’я.

 

В Єрусалимі напередодні відбулося «сходження» Благодатного вогню в храмі над Гробом Господнім, яке відбувається протягом століть із року в рік і на яке чекають тисячі паломників з усього світу.

 

У свою чергу на Великдень Епіфаній привітав українців і сказав, що Свято Пасхи - це можливість з кожним новим днем знаходити сили для продовження шляху.

 

 

«Світло завжди перемагає темряву, а життя - незламне і вічне. Пасха - це не просто перемога життя над смертю, а й наріжний камінь нашої віри. Віри у можливість змін на краще, у нашу спільну силу та непереможність духу. Це свято підкреслює перемогу життя над будь-якими випробуваннями, нагадуючи, що найбільша цінність - це не лише здатність вистояти, але і можливість з новим кожним днем знаходити сили для продовження шляху вперед, зберігаючи в серці надію та любов», - сказано, зокрема, у зверненні Епіфанія.

 

Як повідомляла УМ, У Господа на плечі шеврон з українським прапором - Зеленський у Великдень.