Вбивство поліцейського Зарецького: підозрювані планували втечу за кордон

20:11, 21.04.2024
Вбивство поліцейського Зарецького: підозрювані планували втечу за кордон

Бійці КОРД затримали підозрюваних на Одещині. (Скріншот відео)

Військовослужбовці, яких затримали на Одещині за підозрою в розстрілі поліцейських на Вінничині, планували втечу з України.

 

Як інформє Україна молода, про це повідомляє Нацполіція в неділю.

 

За даними правоохоронців, батько і син ховалися в закинутій будівлі, мали намір поїхати за межі України .

 

Про причини нападу на поліцейських, затримані пояснюють, що перевозили бойові гранати і нібито це стало причиною. Але як це було насправді, встановить слідство, коли будуть знайдені ці речові докази.

 

Як відомо, 20-річний поліцейський Максим Зарецький встиг перед смертю поранити старшого з затриманих, батька, але він не потребує госпіталізації.

 

Наразі Нацполіція разом зі співробітниками Служби безпеки України перевіряють причетність затриманих до діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

 

У поліції також розповіли, що раніше під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські розшукали автомобіль зловмисників. В автомобілі були зафіксовані сліди крові, які свідчили про те, що один з нападників був поранений. Також поліцейські вилучили закривавлений одяг, взуття фігурантів, документи та інші речові докази.

 

Розслідування проводиться в межах відкритих кримінальних проваджень: за ст. 348 Кримінального кодексу України – Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків та ч.1 ст. 263 – Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

 

Вирішується питання щодо оголошення затриманим особами про підозру та обрання запобіжних заходів. Санкція статті передбачає покарання до довічного позбавлення волі.

 

 

Як повідомляла «УМ», бійці КОРД затримали на Одещині двох військових - батька і сина, які підозрюються у розстрілі поліцейського патруля під Гайсином на Вінниччині.

 

За вбивство 20-річного поліцейського Максима Зарецького (інший поліцейський отримав важкі поранення) обом затриманим загрожує довічне ув'язнення.