До Києва несподівано прибув віцеканцлер Німеччини Роберт Габек

11:14, 18.04.2024
До Києва несподівано прибув віцеканцлер Німеччини Роберт Габек

У міністра економіки та захисту клімату Німеччини Роберта Габека в Києві заплановані його зустрічі з представниками української влади. (Фото: соцмережа Х DW українською @dw_ukrainian)

Із неанонсованим візитом до Києва прибув Віцеканцлер і міністр економіки та захисту клімату ФРН Роберт Габек.

 

Як інформує УМ, про це 18 квітня повідомили DW у соцмережі Х та RND.

 

До української столиці Габек прибув не сам, а з чималою делегацією, до складу якої увійшли представники оборонної промисловості та енергетичного сектору Німеччини, "щоб ще раз подивитися на місці, яка підтримка потрібна енергетичній інфраструктурі".

 

"Крім лінії фронту і військових об'єктів, Путін цілиться і в цивільне населення. Українці мене в минулий (мій візит – УМ.) вразили тим, як вони вміють імпровізувати і швидко ремонтувати свою інфраструктуру знов і знов", - заявив Габек після прибуття до Києва, де у нього заплановані зустрічі з представниками української влади.

 

Глава Мінекономіки ФРН заявив, що Німеччина продовжуватиме допомагати Україні відновлювати пошкоджену російськими ударами інфраструктуру, а також, допомагатиме зміцнювати українську економіку.

 

"Ми будемо підтримувати Україну постійно і наполегливо", - наголосив віцеканцлер ФРН.

 

Габек додав, що Україна в розв'язаній проти неї війні бореться не тільки за своє самовизначення, а й за цінності, які об'єднують Європу.

 

Останнього разу Габек відвідував Україну навесні минулого року. Після тієї поїздки він закликав запровадити санкції проти країн, які отримують уран з Росії для своїх АЕС.

 

Ізпочатку війни у лютому 2022 року Німеччина підтримала лише українську енергетику на 420 млн євро. Німецький уряд хоче виділити ще 25 мільйонів євро для підготовки до наступної зими.

 

Крім співпраці в енергетиці, планують обговорити відносини в оборонній промисловості. Габека під час візиту супроводжуватиме делегація малого бізнесу з менеджерами та керівниками компаній з енергетичної та оборонної промисловості.

 

Після цієї, вже другої поїздка Габека в Україну, він планує відвідати Молдову.

 

Нагадаємо, що німецький уряд запустив ініціативу «Needed Action Air Defence», спрямовану спонукати партнерів і союзників передати Україні більше систем ППО.

 

Як повідомляла УМ, Безпекова співпраця: Україна й Німеччина підписали важливу угоду.