Терористи рф вразили енергооб’єкти Львівщини, Одещини і Запоріжжя

09:38, 11.04.2024
Терористи рф вразили енергооб’єкти Львівщини, Одещини і Запоріжжя

Вночі на місцях ліквідації наслідків масованого обстрілу працюють понад 200 рятувальників. (Фото: Телеграм ДСНС)

Через російську масовану атаку з 10 на 11 квітня спалахнули пожежі на енергетичних об’єктах у Львівській, Одеській та Запорізький областях, на Миколаївщині уламки збитих дронів упали на відкритій території. 

 

Як інформує УМ, про це 11 квітня повідомили голова Львівської ОВА Максим Козицький, Сили оборони півдня та ДСНС у Telegram.

 

"Уночі ворожі крилаті ракети різного класу та БпЛА атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. Це обʼєкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанція – у Червоноградському. Почалися пожежі. Їх оперативно загасили вогнеборці", - поінформував Козицький.

 

За словами голови ОВА, жертв та постраждалих нема, усі системи життєзабезпечення Львівської області працюють у штатному режимі. 

 

Сили оборони півдня повідомили, що на Одещині уламки збитих дронів спричинили займання на території енергетичного об'єкту − пожежу оперативно загасили, люди не постраждали.

 

"По Запорізькій області ворог спрямував керовані авіаційні ракети з літаків тактичної авіації. 2 ракети силами протиповітряної оборони було знищено, але, на жаль, є і влучання. В Запорізькому районі пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури. Ступень пошкодження уточнюється, інформації про постраждалих не було", - повідомили  Сили оброни півдня.

 

У Миколаївській області уламки збитих дронів впали на відкритій території. Інформації про руйнування й постраждалих не надходило.  

 

Зазначається, що бойова робота по повітряних цілях окупантів тривала понад 5 годин − на півдні країни знищили 21 дрон: 7 − на Одещині, 8 − на Миколаївщині, по 3 – у Херсонській та Дніпропетровській областях.

 

У ДСНС повідомили, що від вночі на місцях ліквідації наслідків масованого обстрілу працюють понад 200 рятувальників, а також понад сотня слідчих, криміналістів та вибухотехніків.

 

"По Харкову ворог випустив більше 10 ракет, у деяких районах міста відсутнє електропостачання. Ліквідація наслідків обстрілів триває також на Одещині, Львівщині, Запоріжжі та Київщині. Залучений особовий склад та техніка ДСНС із сусідніх регіонів", - повідомили в ДСНС.

 

Повідомляється, що рятувальники готові оперативно розгорнути мобільні генераторні станції. На базі пожежно-рятувальних частин та підрозділів поліції працюють Пункти Незламності – з електроенергією та доступом до мережі. Водночас зазначається, що поблизу місць ліквідації обстрілів може бути обмежений рух транспорту.

 

За даними ДСНС, цієї ночі минулося без загиблих та потерпілих.

 

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук повідомила, що кілька повітряних цілей ворога захисники неба знешкодили і на Прикарпатті. 

 

У свою чергу, Київська ОВА повідомила, що російські загарбники уночі 11 квітня атакували критичної інфраструктури у Київській області − спалахнула пожежа, триває гасіння вогню. Також окупанти завдали 10 ударів по критичній інфраструктурі Харкова та області.

 

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що російські військові уночі 11 квітня атакували енергетичну інфраструктуру у Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

 

Генштаб ЗСУ повідомив, що уночі 11 квітня російські окупанти атакували Україну ракетами та 40 дронами-камікадзе "Шахед", 37 з них вдалося знищити силам ППО.

 

Як повідомляла УМ, на Полтавщині росіяни вгатили по гуртожитку, є руйнування й поранені діти.