Петиція про створення Зоополіції в Україні набрала достатньо голосів

11:18, 08.04.2024
Петиція про створення Зоополіції в Україні набрала достатньо голосів

Підрозділ зоополіції міг би складати адмінпротоколи про жорстоке поводження з тваринами, (Фото: сайт КМУ)

Петиція до уряду із закликом створити в структурі Національної поліції підрозділ зоополіції набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

 

Як інформує УМ, про це стало відомо з сайту КМУ, де оприлюднена відповідна електронна петиці.

Автори петиції просять Кабмін створити в структурі Національної поліції України підрозділ зоополіції та розробити нормативно-правову базу для його діяльності.

 

Заклик пояснюють тим, що Нацполіція не реагує належним чином на кримінальні та адміністративні правопорушення у сфері поводження з тваринами, а поліцейські не володіють спеціальними знаннями, необхідними для складання адмінпротоколів.

 

На думку авторки петиції, такий підрозділ міг би складати адмінпротоколи про жорстоке поводження з тваринами, відкривати кримінальне провадження за відповідною статтею та проводити досудове розслідування, тимчасово вилучати тварин, а також стежити за дотриманням власниками тварин правил їхнього утримання.

 

У 2017 році Київська міська рада зверталася до Верховної Ради з пропозицією внести зміни в закон про Національну поліцію, зокрема доповнити його пунктом про створення зоополіції. Зазначалося, що можливість створення зоополіції не передбачена законом України і вимагає регламентації нормативно-правовими актами.

 

Як повідомляла УМ, як захистити домашнього улюбленця у воєнний час.