Умєров і Сирський вчергове ознайомилися із новітніми розробками від українських виробників

14:40, 07.04.2024
Умєров і Сирський вчергове ознайомилися із новітніми розробками від українських виробників

Умєров і Сирський ознайомилися з вітчизняними розробками для фронту. (Фото: Facebook / Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine)

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський і Міністр оборони Рустем Умєров ознайомилися з новітніми українськими розробками, які можна застосовувати на фронті.

 

Як інформує УМ, про це 7 квітня повідомили на сторінці головнокомандувача ЗСУ у Фейсбуці.

 

"Разом з міністром оборони Рустемом Умєровим вкотре ознайомлювались із новітніми розробками від українських виробників. Мотивовані технічні команди постійно працюють над покращенням своїх продуктів, які вже застосовуються у військах та розвивають стартапи на підставі поставлених нами завдань для досягнення тактичних і оперативних цілей", - зазначив Сирський.

 

Він уточнив, що йдеться про роботизовані комплекси, які можуть проводити мінування та розмінування, дистанційно керовані ударні платформи. За його словами, роботизовані системи допомагають зберігати життя людей на полі бою - зокрема роботизовані системи для евакуації поранених.

 

Головнокомандувач також зауважив, що на особливу увагу заслуговують бойові роботизовані платформи, які невдовзі будуть масово брати участь у бойових діях.

 

Нагадаємо, що державне підприємство Міністерства оборони “Агенція оборонних закупівель” (АОЗ) набуло права використовувати рамкові угоди для забезпечення потреб Міноборони та ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, найжорсткіші бої тривають в районі Часового Яру – Сирський.