Третій стане фатальним: Кримський міст зищать у першій половині 2024 року – ГУР

13:17, 03.04.2024
Третій стане фатальним: Кримський міст зищать у першій половині 2024 року – ГУР

щодо знищення Кримського року вже цьогоріч.

«Неминучим» є руйнування незаконного Кримського мосту і «дійство» має відбутися в першій половині 2024 року. І це вже буде третя атака на міст.

 

Як інформує УМ, про це заявив анонімний високопосадовець Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України в інтерв'ю The Guardian.

 

"Ми зробимо це в першій половині 2024 року", — сказав Guardian чиновник. Він додав, що Кирило Буданов, керівник Головного управління розвідки, вже має "більшість засобів для реалізації цієї мети". Він дотримувався плану, схваленого президентом України Володимиром Зеленським, щодо "мінімізації" військово-морської присутності Росії в Чорному морі.

 

Кримський міст, збудований після незаконної анексії півострова росією в 2014 році, має символічне значення у цій війні.

 

Для диктатора Путіна це відчутне нагадування про те, що він вважає одним зі своїх найбільших політичних досягнень - "повернення" Криму під контроль Москви. Для України ж міст є ненависним символом окупації, і його знищення не лише посилить процес деокупації півострова, але й підніме бойовий дух українських військових та цивільних.

 

Росія, своєю чергою, вжила масштабних заходів для захисту Кримського мосту. Зокрема, була посилена протиповітряна оборона та розгорнута "баржа-мішень" як приманка для ракет.

 

Однак в ГУР вважають, що це не завадить вивести міст з ладу найближчим часом.

 

Як повідомляла УМ, Кримський міст приречений: голова СБУ Малюк обіцяє окупантам багато сюрпризів.