Кулеба в Гаазі обговорить алгоритм забезпечення покарання за російські злочини

12:22, 02.04.2024
Кулеба в Гаазі обговорить алгоритм забезпечення покарання за російські злочини

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Гааги та зустрівся із главою МЗС Нідерландів Ганкою Брюїнс Слот. (Фото: Dmytro Kuleba, X)

До Гааги прибув міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та обговорив із главою МЗС Нідерландів Ганкою Брюїнс Слот кроки для забезпечення справедливого покарання за російські злочини.

 

Як інформує УМ, про це 2 квітня він повідомив у соцмережі X.

 

«Я почав свій візит до Нідерландів із зустрічі із своєю голландською колегою Ганкою Брюїнс Слот. Ми обговорили сьогоднішню конференцію «Відновлення справедливості для України» в Гаазі та конкретні кроки для забезпечення справедливості за російські злочини», - зазначив Кулеба.

 

Він поінформував нідерландську колегу про посилення російського повітряного терору, включно з інтенсивним використанням балістичних ракет.

 

«Повітряний щит України необхідно посилити, зокрема додатковими комплексами та ракетами «Патріот», - підкреслив глав МЗС, подякувавши Нідерландам за потужну підтримку та внесок у захист України та всієї Європи.

 

Міністр закордонних справ України 2 квітня перебуватиме із робочим візитом у Гаазі для участі в міністерській конференції “Відновлення справедливості для України”.

 

Її організаторами є Україна, Нідерланди та Європейська комісія. Серед учасників заходу – прокурор Міжнародного кримінального суду, генеральний секретар Ради Європи, президент Євроюсту, представники Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України (RD4U), та Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA).

 

За результатами конференції буде ухвалена політична декларація.

 

Як повідомляла УМ, старт Технічного запуску  Міжнародного Реєстру оголосять в Гаазі.