«Міста Героїв»: «Укрпошта» присвячує нову марку Чернігову

14:38, 29.03.2024
«Міста Героїв»: «Укрпошта» присвячує нову марку Чернігову

В обіг нову марку буде введено 3 квітня і, звісно, спершу саме на Чернігівщині. (Фото: Телеграм Igor Smelyansky/Ігор Смілянський)

Випустити нову марку із поштового блоку «Міста Героїв», присвячену Чернігову, на початку квітня планує «Укрпошта».

 

Як інформує УМ, про це 29 березня Генеральний директор акціонерного товариства «Укрпошта» Ігор Смілянський повідомив у Телеграмі.

 

Згідно з указом президента, в Україні на сьогодні є 10 міст-героїв: Буча, Ірпінь, Миколаїв, Охтирка, Волноваха, Гостомель, Маріуполь, Харків, Херсон і Чернігів.

 

«Ми вже випустили марки в серії «Міста Героїв», присвячені 6 з них, і сьогодні оголошуємо про випуск 7-ї марки серії – Чернігів», - написав Смілянський.

 

Чернігівська область мала стати логістичним центром для росіян, якби не потужний український опір, адже у селі Ягідне загарбники взяли в полон 360 людей, серед яких діти та навіть немовлята, і тримали у тісному підвалі 27 днів.

 

Також керівник «Укрпошти» нагадав про село Семенівка, «куди волонтери евакуювали через річку людей з Чернігова. Чернігів та Ніжин, що трималися попри все. Завдяки небайдужості та сміливості місцевих та військових Чернігівщина вистояла і досить швидко відновлюється».

 

«ЗМІ пишуть, що ще рік тому у регіон повернулося 95% людей і цифра постійно вирівнюється, це дуже хороший показник», - додав Смілянський.

 

Він додав, що передзамовити марку можна посиланням, а в обіг вона вийде 3 квітня і, звісно, на Чернігівщині. Власники філабонементів впродовж дня отримають посилання на свої електронні скриньки.

 

Трохи пізніше гендиректор «Укрпошти» Смілянський пообіцяв випустити марку, присвячену Миколаєву.

 

Нагадаємо, що  «Укрпошта» також випустила останній набір марок із зображеннями гербів 21 населеного пункту України.

 

Як повідомляла УМ, днями «Укрпошта» випустила поштовий блок, присвячений річниці закінчення боїв за місто Охтирка на Сумщині.