ВМС вгатили «Нептуном» по вкраденому рашистами десантному кораблю «Костянтин Ольшанський»

10:06, 26.03.2024
ВМС вгатили «Нептуном» по вкраденому рашистами десантному кораблю «Костянтин Ольшанський»

До 2014 року «Костянтин Ольшанський» був у складі ВМФ України. (Фото: Вікіпедія)

Ракетою "Нептун" українські війська завдали удару по великому десантному кораблю "Костянтин Ольшанський", який росіяни захопили у 2014 році.

 

Як інформує УМ, про це повідомив речник ВМС Дмитро Плетенчук в ефірі телеканалу Freedom.

 

"Детективна історія розгорнулася навколо великого десантного корабля "Костянтин Ольшанський". Нагадаю, це український десантний корабель, який у 2014 році був захоплений російськими окупантами. 9 років він стояв в бухті Севастопольській. Його розбирали на запчастини. Просто грабували.

 

А на десятий рік вони зрозуміли, що закінчуються у них десантні кораблі цього проєкту і було ухвалене рішення його відновити. І протягом року його відновили, але ціллю цих робіт було здійснити фальсифікацію, щоб відрапортувати московському керівництву… Цей корабель мав використовуватися проти України.

 

Тому було ухвалено рішення на ураження цієї одиниці нашим "Нептуном". Ураження точно було завдано. Уточняється пошкодження. Пошкодження він однозначно отримав. В будь-якому випадку він зараз не боєздатний", - сказав Плетенчук.  

 

Фото чи відеопідтверджень ураження корабля наразі немає.

 

Нагадаємо, що в березні 2014 року росіяни захопили штурмом український десантний корабель "Костянтин Ольшанський" в озері Донузлав.

 

Як повідомляла УМ, Перепало й третьому: пошкоджень  зазнало також судно ЧФ РФ «Іван Хурс».