Теракт у «Крокусі» під Москвою: вбито 115 росіян

13:20, 23.03.2024
Теракт у «Крокусі» під Москвою: вбито 115 росіян

До ранку торговий центр «Крокус Сіті Холл» у Красногорську вигорів майже вщент. (Скріншот відео)

За останніми даними, щонайменше 115 росіян загинуло та понад 140 поранено внаслідок найбільшого теракту за останні десятиліття в росії, який відбувся на  концерті гурту «Пікнік» в «Крокус Сіті Холл» у Красногорську в Підмосков’ї.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє «5 канал» з посиланням на низку американських видань в суботу.

 

Зокрема, впливові світові ЗМІ з власних джерел дізналися, що до теракту причетне угрупування «Ісламська держава».

 

Як відомо, 22 березня ввечері до торгового центру вдерлася група бойовиків, які розстріляли охорону,  заблокували входи, а потім почали вбивати відвідувачів упритул.

 

Згодом терористи попрямували до концертної зали та відкрили стрілянину й там. Цілили людей прямісінько з балкона.

 

Після чого облили бензином крісла та підпалили їх. У будівлі спалахнула пожежа. Зайнялися горішні поверхи та дах. До ранку торговий центр вигорів майже вщент.

 

Пожежники понад годину не гасили полум'я. Чекали доки спецпризначенці зачистять  будівлю. Частина людей вмерли від отруєння чадним газом. За цей час бойовики втекли у невідомому напрямку. Їх і досі шукають.

 

В Московській області оголосили план перехоплення. Посилили патрулі та обшуки на дорогах. За підозрою вже нібито затримали 11 людей.

 

Американські видання пишуть, що розвідка США дізналася про плани бойовиків «Ісламської держави» та повідомила Москву. Заздалегідь про загрозу терактів попереджали й західні амбасади.

 

Вашингтон та Київ офіційно підтвердили: Україна до інциденту не причетна. Втім, російська пропаганда і ФСБ намагаються вигадати «український слід»: мовляв, терористи нібито тікали у бік російського кордону.

 

Як повідомляла «УМ», російські правоохоронці підозрюють шістьох  громадян Таджикистану у причетності до масового розстрілу людей на  концерті в «Крокус Сіті Холл» в Підмосков’ї.