За «хохляцький суржик» нардеп побився в потязі з «іноземцем»-росіянином

09:53, 21.03.2024
За «хохляцький суржик» нардеп побився в потязі з «іноземцем»-росіянином

"Слуга народу" Артем Кунаєв побився в потязі з іноземцем.

У потязі "Варшава-Київ" народний депутат від "Слуги народу" Артем Кунаєв 19 березня побився з іноземцем - росіянином з німецьким паспортом, який називав українську мову "хохляцьким суржиком" та розлютився, побачивши герб України.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Ліга.нет.

 

Речниця поліції Рівненщини Марія Юстицька розповіла, що 19 березня близько 7:30 ранку чергова по вокзалу повідомила правоохоронцям, що в потязі "Варшава-Київ" сталася бійка. Один з учасників отримав тілесні ушкодження.

 

Поїзд екстрено зупинили в Рівному, щоб поліцейські задокументували правопорушення.

 

З’ясувалося, що конфлікт відбувся між народним депутатом Артемом Кунаєвим та іноземцем. Причиною сварки стало порушення тиші у вагоні. Під час інциденту іноземець вибив із руки "слуги" телефон, на який той знімав відео події.

 

"Слуга народу" каже, що мав конфлікт з росіянином із німецьким паспортом. Той, за словами депутата, зранку в потязі почав з кимось гучно сваритися по телефону. А коли його попросили говорити тихіше або вийти в коридор потягу, відповів брудною лайкою.

 

"Після цього облив мене водою з пляшки, "чтоб мне лучше спалось". Далі побачивши на моїй футболці український герб, почав кричати про те, що він мене "уничтожит", що в нас не мова, а "хохляцький суржик", вибив телефон, на який я робив відеофіксацію подій в мене з рук та поліз до мене з кулаками", - розповів Кунаєв.

 

 

Кунаєв каже, що цей чоловік - представник німецької компанії-виробника спецобладнання, яка активно продовжує працювати в Росії після початку повномасштабного вторгнення.

 

Як повідомляла УМ, Замінити назви-покручі дитсадків вимагає мовний омбудсмен.