На Запоріжжі зрадник намагався отруїти командування ЗСУ – СБУ

11:38, 12.03.2024
На Запоріжжі зрадник намагався отруїти командування ЗСУ – СБУ

СБУ заявила про затримання агента ФСБ, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі. (Фото: сайт СБУ)

Військова контррозвідка Служби безпеки запобігла російській диверсії проти командування Сил оборони на південному фронті.

 

Як інформує УМ, про це 12 березня повідомили на сайті СБУ.

 

У результаті спецоперації затримано агента фсб, який намагався смертельно отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області.

 

«Зловмисником виявився діючий військовослужбовець української армії. Для вчинення злочину він планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ.

 

Співробітники СБУ завчасно викрили зв'язок зрадника з російською спецслужбою і «покроково» задокументували його підривну діяльність проти України.

 

Це дозволило провести комплекс заходів для убезпечення українських захисників, а також затримати агента фсб на етапі його підготовки до здійснення диверсії.

 

Крім того у ході розслідування Служба безпеки встановила, що зловмисник виконував ще одне завдання – розвідував для фсб місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій», - сказано, зокрема, в повідомлені СБУ.

 

За даними слідства, фігурант був завербований через його батьків, які проживають на тимчасово окупованій частині території Луганщини.

 

Як встановило розслідування, загарбники викрали родичів чоловіка прямо з їхнього помешкання, а потім ув’язнили до місцевої російської катівні.

 

Там потерпілих піддавали жорстоким тортурам, вимагаючи, щоб вони вмовили їхнього сина працювати на користь країни-агресора.

 

Подальша комунікація між зрадником та його російським «куратором» відбувалась через анонімний чат у месенджері.

 

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для спілкування з окупантами.

 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

 

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

 

Як повідомляла УМ, дружина «ексрегіонала» вихваляла путіна та шпигувала для фсб на Вінниччині.