У Чорному морі не фіксують присутність російських кораблів вже четверту добу

18:25, 08.03.2024
У Чорному морі не фіксують присутність російських кораблів вже четверту добу

Чорне море вже четверту добу вільне від присутності російських кораблів. (Фото з відкритих джерел)

Військово-Морські сили ЗСУ не фіксують присутність російських кораблів у Чорному морі вже четверту добу поспіль.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник ВМС ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ 5 березня.

 

"Чорне море вже четверту добу вільне від присутності російських кораблів. В Азові продовжує чергувати одна одиниця, на північ від так званого Кримського мосту", - сказав пан Плетенчук.

 

За його даними, російські ракетоносії базуються у східній частині Чорного моря. Для них процедура підготовки до масованих обстрілів України ускладнена.

 

"В будь-якому разі ми намагаємося оперативно отримувати інформацію щодо їх виходів у море, пересування і робити, що необхідно, щоб протидіяти цим заходам", - сказав речник ВМС.

 

Він також зауважив, що у Середземному морі залишилися "одиниці, які входять до складу Чорноморського флоту РФ і не змогли повернутися до місця базування" через Босфор.

 

"Звісно, що з тієї акваторії завдати вогневого ураження по Україні фактично неможливо... Для цього ракети мають перетнути простір НАТО, а це згідно з міжнародним правом є прецедентом, який може трактуватися як напад. Тому, відповідно, таких випадків не було", - сказав Плетенчук.

 

Як повідомляла «УМ», у ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував дронами і потопив патрульний корабель ЧФ рф "Cєрґій Котов".