Землі Чорнобильського заповідника вздовж держкордону передадуть ДПСУ для оборони

11:28, 07.03.2024
Землі Чорнобильського заповідника вздовж держкордону передадуть ДПСУ для оборони

агальна потреба землевідведення уздовж державного кордону України складає понад 23 тисячі гектарів.

Держприкордонслужбі передадуть частину земель Чорнобильського заповідника вздовж державного кордону.

 

Як інформує УМ, про це повідомила  пресслужба на сайті МВС.

 

"Загальна потреба землевідведення уздовж державного кордону України складає понад 23 тисячі гектарів. З них понад 2 тисячі - землі природно-заповідного фонду у складі 42 заповідників державного та місцевого значення", - йдеться в повідомленні.

 

Так, у лютому 2023 року було внесено зміни в Земельний Кодекс України.

 

"Відтоді землі територій та об’єктів природно-заповідного фонду вздовж лінії держкордону у прикордонній смузі виводяться із складу природно-заповідного фонду та передаються військовим частинам ДПСУ. Надалі прикордонники здійснюватимуть будівництво, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

 

Адміністрація Держприкордонслужби і Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління підписали "Меморандум про співпрацю" задля отримання картографічних матеріалів проходження та розташування заповідників, інформації про розміри, відомостей про власників та користувачів природніх ресурсів.

 

Одним з результатів співпраці є підготовлений проєкт Указу Президента України щодо зміни меж території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Наразі документ проходить погодження в центральних органах виконавчої влади", - зазначили в МВС.

 

Як повідомляла УМ, до Чорнобильської зони повернувся бурий ведмідь.